Ατομικές συνεδρίες

Οι ατομικές συνεδρίες πραγματοποιούνται μεταξύ του ατόμου που αναζητά ψυχολογική υποστήριξη για μία δυσκολία που αντιμετωπίζει (θεραπευόμενου) και του ψυχολόγου-θεραπευτή. Η πρώτη συνεδρία είναι συνήθως αναγνωριστική, όπου διερευνάται το αίτημα που κινητοποίησε τον θεραπευόμενο να αναζητήσει βοήθεια και να έρθει για θεραπεία. Στη συνέχεια αποφασίζεται το θεραπευτικό συμβόλαιο πάνω στο οποίο θεραπευτής και θεραπευόμενος θα δουλέψουν.

O θεραπευτής είναι σημαντικό να προσφέρει ένα χώρο ασφάλειας και αποδοχής, προκειμένου ο θεραπευόμενος να νιώσει ελεύθερος να ανοιχτεί και να εντοπίσει τις δυσκολίες που τον ακινητοποιούν και τον εμποδίζουν να προχωρήσει με τον τρόπο που επιθυμεί. Με τη βοήθεια του θεραπευτή μαθαίνει να αναγνωρίζει και να εκφράζει τα συναισθήματα του, κατανοεί καλύτερα και σε βάθος τον εαυτό του, ενώ ταυτόχρονα διερευνά εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσει τα θέματα που τον απασχολούν.

Οι συνεδρίες είναι σε εβδομαδιαία συνήθως βάση και η διάρκεια της θεραπείας ορίζεται μετά από συνεννόηση του θεραπευόμενου με τον θεραπευτή. Η σχέση που αναπτύσσεται στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, την αποδοχή, την εχεμύθεια και τη συνεργασία.

Ακολουθήστε μας

Facebook
Instagram
LinkedIn

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα


Αρέσει σε %d bloggers: