Θεραπεία ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια που επιθυμούν να είναι μαζί με έναν πιο υγιή και λειτουργικό τρόπο. Μέσα από τη θεραπευτική διαδικασία το ζευγάρι έχει την ευκαιρία να διερευνήσει θέματα που αφορούν τη σχέση του, ώστε να κατανοήσει βαθύτερα τους τρόπους που επικοινωνεί και διαχειρίζεται τις κρίσεις και τις συγκρούσεις μέσα σε αυτή.

Μέσα σε μια συντροφική σχέση αναπαράγονται ασυνείδητα τα μοντέλα που έχει βιώσει ο καθένας στη δική του πατρική οικογένεια.  Κάθε άνθρωπος αναβιώνει ασυνείδητα τραύματα, φόβους και επώδυνα συναισθήματα που ένιωσε στο παρελθόν, στη γονεϊκή του οικογένεια και τα οποία πολύ συχνά προβάλλει στις μετέπειτα συντροφικές του σχέσεις.

Η θεραπεία ζεύγους βοηθάει το ζευγάρι να κατανοήσει αυτή την επανάληψη, ενισχύει την ανοιχτή επικοινωνία, την έκφραση συναισθημάτων, ενώ ταυτόχρονα κάθε μέλος καλείται να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη για την επιθυμητή αλλαγή.

Στόχος είναι να επιτευχθεί ένα υψηλότερο επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης όπου επιτρέπει και προωθεί την επικοινωνία, την οικειότητα, τη σύνδεση, το σεβασμό, την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ακολουθήστε μας

Facebook
Instagram
LinkedIn

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα

Αρέσει σε %d bloggers: