Συμβουλευτική γονέων

Ο ρόλος των γονιών, ειδικά σήμερα, με τις τόσες απαιτήσεις της ζωής, είναι δύσκολος, πιεστικός και περίπλοκος. Ως γονιός θα έχεις πολλές φορές αναρωτηθεί αν διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις που προκύπτουν και σε καλούν να πάρεις θέση ευθύνης με τον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο.

Οι γονείς συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα ορίων, προβλήματα συμπεριφοράς, φοβίες, συγκρούσεις, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα προσαρμογής, αλλά και πιο ειδικά θέματα όπως διαζύγιο, πένθος, αναπτυξιακά προβλήματα του παιδιού. Ως αποτέλεσμα αυτών πολλές φορές νιώθουν άγχος, ανησυχία, ενοχή, φόβο και ματαίωση στο γονεϊκό τους ρόλο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η βοήθεια του ειδικού κρίνεται απαραίτητη προκειμένου οι γονείς να αποφορτιστούν από τα δυσάρεστα συναισθήματα, να πάρουν απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν νέες δεξιότητες που θα βελτιώσουν και θα διευκολύνουν την επικοινωνία ανάμεσα σε εκείνους και το παιδί τους.

Στόχος είναι η ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, ώστε ο γονιός να βοηθήσει αποτελεσματικά το παιδί του στην πορεία ανάπτυξης, ωρίμανσης και αυτονόμησης του.

Ακολουθήστε μας

Facebook
Instagram
LinkedIn

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενδιαφέροντα άρθρα

Αρέσει σε %d bloggers: